title
zeleninove-placicky-s-bazalkovym-dipem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Zeleninové placičky s bazalkovým dipem

30 min + + 10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 300 gmrkev
  • 300 gcuketa
  • 2 stroužekčesnek
  • 1 čajová lžičkamletý koriandr
  • 160 gjemné ovesné vločky
  • 2 ksvejce
  • 80 g hladká špaldová mouka
  • olivový olej
  • 240 gLučina Linie
  • 2 polévková lžícenadrobno pokrájená bazalka
LUCINA LINIE 120g_400x400px.jpg
  1. Mrkev nastrouhejte najemno. Cuketu nastrouhejte nahrubo a spolu s mrkví promíchejte v míse. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, koriandr, ovesné vločky, vejce a větší špetku soli. Důkladně promíchejte a nechte 10 minut odležet. Směs mezitím pustí trochu šťávy a vločky nabobtnají.
     
  2. Po 10 minutách vmíchejte špaldovou mouku.
     
  3. Pánev rozehřejte a potřete olivovým olejem. Lžící vytvořte na pánvi placičky silné asi dva centimetry. Pozvolna opékejte z obou stran dozlatova.
     
  4. Na dip smíchejte Lučinu Linie s bazalkou, dochuťte solí. Podávejte k placičkám.

Výživové údaje na 100 g

energie
620,0 kj / 147,6 kcal
tuky
6,1 g
sacharidy
17,0 g
z toho cukry
2,8 g
bílkoviny
5,7 g
sůl
0,4 g
vláknina
2,3 g