
Rilet z pečené vepřové plece obalený brynzou Liptov, podávaný na chlebu foccacia
6 hodin
700 g vepřové plece
1 PL rajčatového protlaku
1 ČL ostré chilli pasty, např. sambal oelek nebo harrisa
1 PL (zarovnaná) sušeného tymiánu
3 stroužky česneku, posekané nadrobno
2 šalotky, posekané nadrobno
3 ks bobkového listu, sůl a mletý pepř
100 ml vody
1 PL másla
1 paštiková forma (cca 30 x 8 x 5 cm, š x v x h)
Na obal:
125 g brynzy Liptov
75 g másla
½ červené a žluté papriky, pokrájené na kostičky 2 x 2 mm
1 svazek pažitky, pokrájené nadrobno
40 cm potravinářské fólie na vyložení formy
na chléb focaccia:
200 g hladké mouky
1 vejce
15 g droždí
100 ml vlažného mléka
1 ČL třtinového cukru
1 špetka soli
3 PL olivového oleje extra virgin
2 PL čerstvého posekaného rozmarýnu
1 PL hrubé mořské soli