title
rillete-z-peceneho-bravcoveho-pliecka-obaleny-udenou-bryndzou-polozeny-na-focacci_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Rillette z pečeného vepřového plecka obalený uzenou brynzou, položený na focacci

120 min + + 4 hod
4 porce

Budete potřebovat

  • 700 gvepřové plecko
  • 1 polévková lžícerajčatový protlak
  • 1 čajová lžičkachilli pasta
  • 1 polévková lžícetymián
  • 3 stroužekčesnek
  • 2 ksšalotka
  • 3 ksbobkový list
  • 100 mlvoda
  • 1 polévková lžícemáslo
  • Liptov Bryndza 125g
  • 75 gmáslo Liptov
  • 1 ksčervená paprika
  • 1 ksžlutá paprika
  • 1 kspažitka
  • 200 ghladká mouka
  • 1 ksvejce
  • 15 gkvasnice
  • 100 mlmléko
  • 1 čajová lžičkatřtinový cukr
  • 1 špetkasůl
  • 3 polévková lžíceolivový olej
  • 2 polévková lžícerozmarýn
  • 1 polévková lžícehrubozrnná sůl
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Maso s ostatními surovinami vložte do litinového hrnce, promíchejte a dejte přikryté péct do trouby na 150 °C na 3–4 hodiny. Potom odstraňte bobkové listy, měkoučké maso dvěma vidličkami potrhejte na vlákna, občas i na větší kousky, a vložte do připravené, fólií vyložené (např.) nerezové formy, zalijte šťávou z výpeku a nechte v chladničce ztuhnout.

     
  2. Z kvasnic, mléka a cukru připravte kvásek, přidejte mouku, špetku soli a vypracujte těsto. Nechte 20 až 30 minut kynout. Následně jej roztáhněte na plech o rozměrech 40 × 20 cm a tloušťce asi 5 až 7 mm. Prsty udělejte shora do těsta po celé ploše malé důlky. Polijte ho olejem, posypte nasekaným rozmarýnem a hrubou mořskou solí. Upečte dozlatova a nechte vychladnout.

    Brynzová krusta:
     
  3. Brynzu smíchejte se změklým, ale ne rozpuštěným máslem.

     
  4. Maso vyklopte z formy na vychlazenou focaccu, odstraňte fólii a po délce odřízněte přečnívající slaný koláč. Potřete směsí brynzy s máslem, posypte směsí papriky a pažitky a rukama jemně přitlačte drobenku do obalu. Přikryjte alobalem nebo fólií a dejte do chladničky vychladnout.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Cabernet sauvignon.

Výživové údaje na 100 g

energie
858,3 kj / 204,4 kcal
tuky
12,9 g
sacharidy
10,9 g
z toho cukry
1,8 g
bílkoviny
11,3 g
sůl
0,9 g
vláknina
0,8 g