title
mandlove-pusinky-s-bryndzovou-penou-posypane-semienkami-lanu-opecenym-sezamom-a-makom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Mandlové pusinky s brynzovou pěnou, posypané lněnými semínky, opečeným sezamem a mákem

30 min + + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 100 gsekané mandle
  • 4 ksbílka
  • 1 špetkasůl
  • Liptov Bryndza 125g
  • 125 gmáslo
  • 1 čajová lžičkasladká paprika
  • 1 čajová lžičkakurkuma
  • 1 stroužekčesnek
  • 1 polévková lžícepažitka
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Z bílků a ze špetky soli ušlehejte sníh, opatrně přimíchejte mleté mandle a pečtee malé placky (8 až 12 ks podle velikosti průměru a výšky hmoty) vytvarované podle formy (například kulaté nebo oválné, podobně jako se dělají laskonky) na 150 °C asi 12 až 20 minut nebo dozlatova. 
  2. Dejte je z plechu a nechte vychladnout. Brynzu smíchejte s měkkým máslem a vzniklou směs rozdělte na 3 části. 
  3. Do jedné zamíchejte papriku, do druhé kurkumu s česnekem a do třetí pažitku. 
  4. Pomocí cukrářského sáčku vymačkejte mandlové „laskonky“, posypte drobenkou. (paprikové sezamem, kurkumové mákem a pažitkové lnem) Vyskládejte na tác a dejte do chladničky vychladnout až do okamžiku podávání.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Ryzlink vlašský.

Výživové údaje na 100 g

energie
1725,3 kj / 410,8 kcal
tuky
38,3 g
sacharidy
4,0 g
z toho cukry
1,2 g
bílkoviny
12,2 g
sůl
1,0 g
vláknina
3,1 g