title
17a_1245x915px (1).jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Grilovaný Hermelín s hruškami a švestkovou omáčkou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 baleníSedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4x100g)
  • 2 ksmenší hruška
  • 1 ksmalý fenykl
  • 2 ksmenší pomeranč
  • 10 kskapary
  • 20 ksbramborové lupínky
  • 2 lžícemed
  • 4 lžíceolivový olej
  • 2 lžícecitronová šťáva
  • 0.50 lžícepomerančová kůra
  • sůl
  1. Fenykl a hrušky zbavte nejedlých částí a nakrájejte na jemné plátky. Přidejte dílky pomeranče a dresink z citronové šťávy, medu, soli a olivového oleje.
     
  2. V misce smíchejte švestkovou omáčku s pomerančovou kůrou a rozmačkanými kapary.
     
  3. Hermelíny podélně rozkrojte a každý proložte 5 bramborovými lupínky. Takto zabalte do alobalu. Grilujte z obou stran asi 5 minut.
     
  4. Hotové sýry rozdělte na talíře, částečně přelijte omáčkou a doplňte salátem z hrušek a fenyklu.

Výživové údaje na 100 g

energie
834,8 kj / 198,8 kcal
tuky
12,7 g
sacharidy
14,4 g
z toho cukry
7,5 g
bílkoviny
6,9 g
sůl
0,8 g
vláknina
1,8 g